keskiviikko 28. elokuuta 2013

Etikettien tekoa ja huulivoidetta..


Tänään kokeilin tehdä tuleviin (myyntiin tuleviin) kosmetiikkatuotteisiini tuote-etikettejä. Näillä näkymin tulokset tulevat ensiviikolla ja toivon mukaan ne ehtivät vielä syksyn markkinatapahtumaan, jonne olen menossa. Siksipä hurahdin etikettien ihmeelliseen maailmaan jo ennen tuotetuloksia, sillä tiedän olevani peukalo keskellä kämmentä tietokoneohelmien hallinnan kanssa.

Kirjakaupasta löysin kivan näköisiä etikettejä ja vieläpä paketin kyljestä luin, että ilmainen helppokäyttöinen ohjelmakin tarrojen tekemisseen oli. Onnellisena lähdin peräti kaksi
etikettipakkausta kainalossani kohti uusia haasteita.

Ensimmäisen kauhistelukokemuksen jälkeen etikettiohjelma tuli otettua haltuun ja kyllä, se oli helppo. Etiketit jopa onnistuivat ilman itkupotku raivaria. ;)
Minähän olisin samantien tehnyt kaikki etiketit, niin innoissani olin onnistumisesta, mutta täytyy malttaa hetki vielä sillä ystäväni joka on graafinen suunnittelija suunnittelee parhaillaan minulle palasaippuoihin etikettejä, joita saan muunneltuna käyttää myös uusissa kosmetiikka tuotteissani. Mikäli nyt sopivat tarra-arkin kokoon.

             
                                               
                                        


No nyt on onneksi yksi murhe vähemmän. Sillä pelkäsin mitenkähän oikeasti onnistun noiden etikettien tekemisen kanssa.


Seuraavaksi hurahdin tekemään Louhi-huulivoidetta, jota oli tarkoitus tehdä vähän joka tuoksua, mutta koska en osannut oikein arvoida mitä mahtaa huulivoidehylsyyn massaa mennä, viiden hylsyn sijasta Granaattiomena -huulivoidetta tulikin 20. Eipä siinä mitään, myyntiin nuo menevät jokikinen. Huulirasvahylsyjen kanssa tuli vastaan ikävämpi pulma, tai jospa se on vain osaamisen puutetta. Osa hylsyistä päästi liemet pihalle ja tutkittuani asiaa, osassa hylsyjen alapäässä missä kierritysjuttu on ja "tuubin seinämät" eli kaksi irrallista osaa, joiden pitäisi olla tiiviisti yhdessä, mutta niin että "pohja-korkia" pystyy kiertämään , eivät jostain kumman syystä aina olekkaan ja raosta liemi valuu ulos. Kaikissa hylsyissä rakoa ei ole, mutta ainakin seitsämässä hylsyssä näin oli. Sitä en vielä osaa sanoa onko vika tuubissa vai minun taidoissani. Osaan tuubeja pystyin leikiten kaatamaan massan.
Seuraava ongelma, joka sekin ehkä liittyy tottumattomuuteen on huulivoiteen kierittäminen ulos tuubista, ei mainaa onnistua eikä myöskään sen takaisin kierittäminen muuta kuin kevyesti painamalla.
Joskus muistan, että tällaisia ongelmatuubeja on esiintynyt kaupankin huulivoiteissa.
Harmillista on nyt se, että jos vika onkin tuubien laadussa eikä minussa, minulla on vielä vajaa 40 hylsyä käyttämättä ja rahat kaikissa niissä kiinni.  Kun tein vasta äsken ison tilauksen pakkaustarvikkeista ulkomailta jossa nämäkin tuubi olivat mukana, ei sitä viitsi ihan pieniä määriä lähteä rahtien takia ulkomailta tilaamaan. Mutta ennen kuin vaivun epätoivoon pidetään lippu korkealla ja mieli positiivisena, että ongelmat ovat ratkaistavissa muulla tavalla.


                                              
                                                

                                      
                               
         

Pihkasalvasta ja kotitekoisesta saippuasta oli mielenkiintoinen juttu eilen (28.8) Maaseudun tulevaisuudessa. Luonnon raaka-aineista valmistettujen tuotteiden  kysyntä on nousussa, mikä on vaan positiivinen asia, itseltänikin kun piakkoin löytyy mm. pihkasta valmistettua kosmetiikkaa.
                       Ja jottei vallan unohdu käsin valmistettua saippuaa voi ostaa lauantaina monelta suomalaiselta käsityöyrittäjältä Käsityökorttelista:


                          

                      Kuva: Onko lauantai karkkipäivä? Ensi lauantai ainakin on! Käsityökorttelin herkut eivät kuitenkaan lihota ja niistä saa iloa myös muulloin kuin karkkipäivinä.
Tervetuloa siis Helsinkiin Narinkkatorille 31.8. klo 10-18, ihan oikeiden käsityöyrittäjien markkinoille!


  Ja maaltakin sinne on helppo tulla:


                        Kuva: Kaikki tiet vievät Käsityökortteliin! Täältä maaltakin sinne on ihan mahdottoman helppoa tulla, kaikilla muilla kulkuvälinellä paitsi ehkä lentokoneella ja laivalla. Tee siis pirteä päiväreissu pääkaupunkimme hulinaan, vaikka vähän kauempaakin.

2 kommenttia:

  1. Tosi kauniita huulivoiteita, mutta todella harmi että hylsyt ovat viallisia. Minulla on kyllä kaikki olleet ihan ehjiä eikä edes kierrätysversiot ole vuotaneet.

    Ovatko nuo etiketit tarrapohjalle painettuja?

    VastaaPoista
  2. Heippa Kirppu, Kiitos kommentistasi. =) Joo harmillista että näyttää nyt tälläiselta näiden hylsyjen kohdalla. =( Saippuapajalta tilasin ensimmäiset hylsyt ja ne oli kunnollisia, mutta myyntiin yrittäisi saada "vähän halvemmalla" ostettua (tukkupakkauksina), ettei hinta kokoaisi pilviin. Ihastuin juuri näihin hylsyihin myös siksi, että suojakorkki oli kauniin kirkas. Kuvassa oleva valkoinen paperi on kopiopaperia, kokeilumielessä tein ensimmäisen ennen kuin aloitin tarrapohjia tulostaan. Toisen tulostuksen tein sitten tarra-arkille, se on ruskea. =) Toisin valmistajan sivuilla vierailu osoitti, että tarrapohjia on ssatavana monen näköistä ja varmasti myös valkoisena. Kirjakaupassa oli vain rukea versio, käydessäni ostoksilla. =)

    VastaaPoista