lauantai 29. heinäkuuta 2017

Uusia tuulia...


Kotisivujen päivityksen myötä alkoi kutkuttamaan ajatus, että pitäisi tehdä jotain facebooksivulle, joka on ollut hunningolla ainakin parin vuoden ajan. Jotenkin innostus päivittää sivua hiipui, en oikein tiennyt syytä. Pitkään pohdin sivujen lakkauttamista ja uusien perustamista mutta millaisia... jotain enemmän omaa tyyliä lähempänä. Jokin entisissä sivuissa ärsytti, se ei vain noussut tietoisuuteen. Seurasin muiden yrittäjäkolleegoiden sivuja, sitten sen äkkäsin. - Haluan tehdä aivan omannäköiset sivut, enkä seurata yleistä virtaa... mitä muut tekevät, pitäisi minunkin.

Hyvälle ystävälle kerroin suunnitelmistani. Jotain... omannäköistä. Sellaista mitä itse olen. Nimessä pitäisi esiintyä sielu, sillä unessa ennen taidekoulutustani olin nähnyt toistuvasti lauseen: "Elämääkin suurempaa on sielu ja taide". Sielusta puhun useasti, sillä se kuvaa kaikkea sitä sisäistä lepatusta, jota tyynen pinnan alla koen.

Niin syntyi sivustolle nimi Sielu saippuakuplassa. Ystäväni oli kovasti innostunut saippuoideni valmistuksesta. Nimi symboloi kauniilla ja hienolla tavalla elämää, sielun herkkää lepatusta. Saippuakupla on hauras ja lyhytkestoinen, mutta samalla elastinen ja omalla tavallaan vahva. Siinä voi nähdä elämän koko kirjon.

Olen nyt neljättä vuotta mukana kirjoittajapiirissä. Kirjoittanut olen ikäni, mutta koulu ajoilta saadusta palautteesta "sinä et hallitse kielioppia", "sinä et osaa kirjoittaa" kynnys lähteä mukaan kirjoittavien ihmisten pariin oli korkea. Uskoin, että minähän lennän piiristä ulos kuin leppäkeihäs. Toisin kävi. Kirjoittamisesta tuli maalaamisen ja musiikin ohella hengittämistä.
Niinpä, menee syteen tai saveen on ajatuksilleni lukijoita tai sitten ei Sielu saippuakuplassa sivusto rakentuu teksteilleni, kuvilleni ja maalauksilleni.

Matkakertomuksen rinnalla kulkee yrityksen kuulumiset ja ajatuksia tuotteiden takaa. Onhan yritys ja yrittäminen iso osa minuksi kasvamisen polkua.
Kerron tuotteiden takaa löytyvistä juurista luontoon ja luontosuhteeseen, symboliikkaan. Kaikesta mikä minua ihmisenä ja taiteilijana kiehtoo.

Mikäli matkakertomukseni minuksi, näkyväksi ja ajatukseni Akan Paja nimisen yrityksen tuotteiden takaa kiinnostaa, liity matkaseuraani https://www.facebook.com/Sielusaippuakuplassa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti